søndag den 8. januar 2012

Grønne tendenser i det urbane

Guerilla gardening er bare et eksempel på en bevægelse, der bringer det grønne ind i storbyen. I bogen
My Green City - Back to Nature with Attitude and Style af R. Klanten, S. Ehmann, K. Bolhöfer kan man se flere eksempler på storby-natur. "With attitude and style" står der i titlen og nogen kunne måske blive lidt mistænksomme (også jeg som først så den på Bo Bedres hjemmeside...). Er de her fænomener bare en ny slags mode - en stil, man skifter ud næste år eller er der mere substans i det?

Jeg tror i hvert fald, at der ligger det i det, at vi her har at gøre med grønne bevægelser, som også har klare æstetisk-kommunikative intentioner og som dertil har det til fælles med andre byfænomener som street art og craftivisme, at de har identitetsskabende værdi for udøverne og rummer en intention om at ændre kulturen. Og som derfor er rigtig interessante for faget Værksted, natur og teknik.
Og her kan man bladre lidt i bogen - det gjorde jeg og fandt bl.a. fænomenet Poster Pocket Plants, hvor man lige folder en stump af en plakat i byrummet og stikker en plante i - og hende her Anna Garforth som bl.a. skriver med mos.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar