torsdag den 11. december 2014

DING! En tegneleg

DING! En tegneleg

Tegninger lavet i DING af PE14-13En tegneleg, som kan leges i et utal af variationer under forskellige navne (f.eks. navngivet efter en lyd på telefonen) Deltagerne kan også være med til at udforme materialer og ideer og ændre på reglerne. Tegninger roterer mellem deltagerne og man tegner kun et vist stykke tid – dermed har man ikke lang tid til at overveje sit motiv, ligesom man ved at ingen bagefter vil kunne se hvad man har lavet – det er nemlig blevet til fælles tegninger. Navnet DING! kommer af den lyd, man siger når tegningerne skal skifte plads.

Legen er sjov, fordi:

Der er fart på, man er aktiv hele tiden uden ventetid, overraskelser - hvordan ser tegningen ud nu?, man kan overraske sig selv - for man kommer til at få ideer man ikke plejer at få, glæde sig ved at ødelægge/bygge videre på andres ideer, der er ikke noget, der er forkert etc.

Potentialer i legen kan være: 

· at opdage at tegning kan være leg - og fælles leg

· at forrykke fokus fra individuel præstation og præstationsangst

· en oplevelse med at skabe i fællesskab

· en kreativ leg med at bygge videre/og om på ting, der allerede er lavet

· at lære tegnetricks fra andre

· at håndtere udfordringen med give sit eget fra sig og ikke ødelægge noget for andre

· at lægge op til at deltagerne selv kan viderekonstruere rammer og regler for legen og dermed ikke bare lærer denne leg, men også lærer at lave lege selv.

Sådan kan man gøre

Ding! – find selv på

Hver deltager får et hvidt ark og sætter et par streger som begyndelse - eller finder på et tema/overskrift for tegningen. Dernæst roterer det rundt. 


Ding! - med papir med begyndelse på

En gruppe af deltagere får et stykke papir hver med en overskrift på eller et udgangspunkt af en art – f.eks. en halv tegning eller nogle streger, der inviterer til at bygge videre på.

Man tegner løs indtil der bliver sagt DING – af lederen, eller efter tur eller hvordan man nu vælger/aftaler, tegningerne roterer dernæst.


Ding – Pool

Man tegner til Ding! og smider tegningen ud i poolen, hvor alle fisker en ny op fra.


DING! Lav jeres regler selv

Ingen kommentarer:

Send en kommentar