torsdag den 27. oktober 2011

Anbragte børn og synlighed - selvportrætter på kunstmuseum

Børnehjælpsdagen og kunstmuseum AROS i Århus har samarbejdet om dette selvportrætprojekt med 100 deltagende børn - det udstilles på AROS fra den 30. oktober - 4. december 2011. Projektlederen siger:

”Projektets titel – SE MIG! – understøtter vores vigtige budskab om, at anbragte børn fortjener at blive set og hørt. Både som enkeltpersoner, men også som en udsat gruppe i det danske samfund.
   Hver eneste dag bliver 8 børn anbragt uden for hjemmet i Danmark, og det er et tal som overrasker mange. Vi vil gerne bringe syn for sagen, og samtidig give danskerne mulighed for at møde børnene ansigt til ansigt – gennem selvportrætterne. Vi er i den forbindelse rigtig glade for, at ARoS stiller en del af museet til rådighed for udstillingen”, forklarer projektleder Sylvia Emilia Blazejowski.

Det er selvfølgelig ikke tilfældigt, at det lige er selvportrætter de arbejder med - læs mere her - og se et indslag fra TVØST her. Og en artikel fra Socialpædagogen.

Børnene fik et personligt undervisningshæfte, SE MIG som et led i forberedelserne til at lave selvportrættet - se det og få inspiration.

Og selvfølgelig er det top-tjekket, at det er professionelle kunstnere i superligaen, der underviser, men en VNT'er kunne sagtens bidrage her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar