tirsdag den 8. juni 2010

Gnidetryk - frottage - gå på jagt efter spændende overflader

Her kan så godt som alle være med - i hvertfald med lidt hjælp. Et stykke papir over en tekstureret overflade og så gnide på papiret med en flad stift. Så får man et aftryk af overfladen. Det kan være rigtig sjovt at gå på jagt efter spændende overflader - de fleste har nok lavet frottager af mønter som børn, men ikke mindst udenfor kan man finde en mangfoldighed af teksturer.

To studerende satte sig ud og lavede forsøg med forskellige stifter og papirtykkelser. Og fik lavet smukke aftryk af blade, plasticskeer, spejlstumper. Og de mest undseelige ting kan give overraskende fine aftryk. Mette og Mary-Ann fandt f.eks. et stykke plastic fra en sixpack, som gav et superfint mønster.

På billedet ses en frottage af Max Ernst, en surrealist, som bl.a. lavede spændende og foruroligende frottager, som forestiller helt mærkværdige væsner og landskaber lavet af kombinationer af genkendelige og perfekte former og teksturer fra bl.a. naturens verden.



denne side kan man se en række spændende frottager som alle sammen bruger af - og forholder sig til - monumenter. Det var en idé man godt kunne lade sig inspirere af.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar