søndag den 10. juni 2012

Lav selv små bøger/foldere - eller zines (blød og hård variant)

Den bløde variant:
Fold en lille bog ud af et A4-papir.
Filmen er fundet på Anette Lyskjærs blog.

De kalder det "zines" - jeg forbinder nu zines med et mere hardcore subkulturelt udtryk og indhold - med fanzines og punkagtige attituder, men det glad-i-låget-kreative-positive har da bestemt også ret. Ikke mindst i pædagogisk praksis.

Det handler under alle omstændigheder om selv at publicere og distribuere, det man brænder for. Om D.I.Y. kultur do-it-yourself eller D.I.T do-it-together. Læs her et indlæg skrevet til unge: How to make a zine - med praktiske anvisninger. Og mere langhåret fra Wikipedia. Man kan snuse til zinekultur her på disse fora http://microcosmpublishing.com/ og http://wemakezines.ning.com/.

Den "hårde":
Billedsøgning på art zine - giver et meget godt indtryk af eksperimenterende zines. Vil du også se flere kunstsager - så kan man begynder hos (hendengangne) TTC - Telefon til chefen og se filmen her, der bladrer i TTC's bog Zine soup, hvor man kan se en samling af internationale zines - jeg har den og den er temmelig fantastisk:

 


Vi tager den næste film med i købet, selvom den ikke har noget med zines at gøre - og så alligevel. Små hjemmetrykte publikationer og private, småfedtede notesbøger hænger alligevel rigtig godt sammen. Her en animeret notesbog:


Ingen kommentarer:

Send en kommentar