Et fikst reklamefif. Lav en konkurrence og få folk til at arbejde med virksomhedens sag i timevis. Det er nok virksomt. Men kan måske også være inspirerende:
Et kalejdoskop er et optisk legetøj. Ordet kommer af kalos = smuk of eidos = form. Og så kan man lave sådan en "tryllekikkert" selv - af hvad man lige har ved hånden. Den aller mest primitive variant er måske at tape tre spejle sammen i en trekant, den kan man så sætte ned på forskellige overflader og se hvordan de mest rodede ting kan blive til smukke og komplekse mønstre. Kalejdoskopet kan være et rigtig godt hjælpemiddel, når man vil designe mønstre.
En instruktiv film om at lave et kalejdoskop af affaldsmaterialer:
Og her en tutorial til at lave et kalejdoskop med stumperne inde i røret. Materialer: Et rør og en cd og noget plast.
Og en kalejdospopisk video:
Kalejdoskopiske collager af Rosa Marie Frang
"Inspireret af den samtidige videnskab afbilder hendes nye værker planeter som hver især rummer identiske og simultant eksisterende virkeligheder. Disse er skabt ved at kunstneren har anvendt op til 8 identiske natur-og dyreleksika, hvorved der dannes et kalejdoskop af psykedeliske landskaber, som fletter og spejler sig i hinanden."
På Giftlinjens hjemmeside kan man slå forskellige kemikalier og planter op. Det er også Giftlinjen man skal ringe til, hvis nogen bliver forgiftet. Det er en døgnåben telefonlinje 82 12 12 12.
Faresymbolerne er ved at skifte udseende. Se deres kampagne her.
Jeg har lige lavet min første piv i røv fløjte i ler og det er altså helt magisk og ganske simpelt.
Men søger man så på lerfløjter bliver man aldeles overrasket over hvor mange særprægede interesser, der findes på denne jord - ikke mindst indenfor piv i røv-feltet. (Søg på ocarine, clayflute etc)
Er Claydies.
De har lavet skåle af frisurer, gyserkeramik, et stel med bind for øjnene osv.
Og Louise Hindsgavl er også værd at aflægge et besøg. Hun laver klassiske keramikfigurer/tablauer, men i stedet for gråspuve og små piger med blomster er det blandindinger af dyr og mennesker der foretager sig de mest mærkværdige ting. Skulpturerne skulle være lavet med udgangspunkt i bl.a. gamle plasticlegetøjsfigurer.
Udstillingen Kunst der virker på Charlottenborg præsenterer nogle af de kunstnere og kunstgrupper, der arbejder med feltet. Og på udstillingen kan man f.eks. deltage i drageværksted, trække snore, deltage i sandskulpturværksted, komme på alternativ kanalrundfart etc. Jeg hørte en pige i løb sige til sin mor "at hvis det var den slags udstillinger, så ville hun gerne med en anden gang".
Hos de forskellige kunstnere kan man finde mange skæve ideer, der minder om det pædagogiske arbejde med relationer.
Her er et præsentationsprogram til brug på nettet: Bubbleshare. Jeg fandt det på denne blog, Du er hvad du tagger, hvor det også bliver demonstreret og introduceret . Det har dog muligvis nogle børnesygdomme, siger selvsamme blogger her. Men smart ser det ud.
Herunder ses et eksempel på et andet, primitivt og lettilgængeligt program:
Fandt en profil, Effemera / Liz Hamman, på Flickr med bogværker. Omskabte og genbrugte bøger. Se engang hvor snildt lavet med forskellige foldeteknikker og vist også broderiinspiration.
Bogværkerne minder lidt om Brian Dettmer , der skærer i bøger - også med ret vilde resultater! Brian Dettmer: Book Autopsies
Søgerammer er et fint og simpelt redskab, man selv kan lave af pap eller træ. En ramme - evt. forskydelig - som man kan bruge til at udsøge sig motiver med eller til at finde den rette komposition eller beskæring. Derudover kan det være sjovt at gå på opdagelse med en søgeramme - i naturen eller på museum. Det er en måde at forstærke opmærksomheden omkring detaljer på.
Der er uendelig mange ressourcer på YouTube, hvor generøse mennesker lægger fine, praktiske tutorials ud til hvad som helst. Udfordringen ligger primært i at finde ud af hvad den disciplin man søger hedder på engelsk - og så selvfølgelig at skelne mellem skidt og kanel.
DM i tegning er et gentagent arrangement, der sætter fokus på store børn og tegning. Det er tilrettelagt af billedskolen ved Horsens kunstmuseum i samarbejde med DR.
De har fundet på en række mere eller mindre særprægede discipliner man kan dyste i og tilbyder derudover undervisningsvideoer og øvelser - helt gratis - på nettet.
Her en YouTube film som DR også har linket til - udover andre småfilm der også viser tegning med et sjovt twist. Mon ikke det er noget af det der skal til for at holde de store børn og unge til...
Og det er iøvrigt langt fra alle tegnerelaterede-film på YouTube, der er skøre. Se her f.eks. en meget faglig tutorial til fire forskellige manga-øjne: http://www.youtube.com/watch?v=2sc8S3rvjlw
Svenske Jögge Sundqvist er snitteekspert og har skrevet både bøger og lavet instruktive dvd'er om Grøn sløjd. Han har også en hjemmeside, http://www.surolle.se/.
Frank Egholm som har skrevet flere fine snitte/træsløjdsbøger med børnevinkel på har også en hjemmeside med ideer og information: http://www.snittesiden.dk/