mandag den 31. oktober 2011

Landskabsmaleri - på den helt konkrete måde - Søren Dahlgaard


Også kendt som dej-krigeren. Hvorfor gøre det let for sig selv? Læs mere om ham.

Og herunder en anden dejlig konsekvent fyr, men en kende mere alvorlig i udtrykket end dejkrigeren.

Kunstworkshop - krop, bevægelse og kunst - aftryk

ART ON THE MOVE - art workshop KUNSTEN's sculpture park from Karoline H. Larsen on Vimeo.


Og herunder en dokumentation fra Karoline H. Larsens Body-sign-projektet i Holbæk. Unge fra en produktionsskole planlægger en rute med "krops-tegn" til efterligning - og kan så selv høste frugten ved at se hyperbegejstrede børn indtage deres værk. Læs mere om projektet og samarbejdet her på Karoline H. Larsens egen hjemmeside.


KROPSSKILTE / BODY PICS - MOVES from Karoline H. Larsen on Vimeo.

torsdag den 27. oktober 2011

Anbragte børn og synlighed - selvportrætter på kunstmuseum

Børnehjælpsdagen og kunstmuseum AROS i Århus har samarbejdet om dette selvportrætprojekt med 100 deltagende børn - det udstilles på AROS fra den 30. oktober - 4. december 2011. Projektlederen siger:

”Projektets titel – SE MIG! – understøtter vores vigtige budskab om, at anbragte børn fortjener at blive set og hørt. Både som enkeltpersoner, men også som en udsat gruppe i det danske samfund.
   Hver eneste dag bliver 8 børn anbragt uden for hjemmet i Danmark, og det er et tal som overrasker mange. Vi vil gerne bringe syn for sagen, og samtidig give danskerne mulighed for at møde børnene ansigt til ansigt – gennem selvportrætterne. Vi er i den forbindelse rigtig glade for, at ARoS stiller en del af museet til rådighed for udstillingen”, forklarer projektleder Sylvia Emilia Blazejowski.

Det er selvfølgelig ikke tilfældigt, at det lige er selvportrætter de arbejder med - læs mere her - og se et indslag fra TVØST her. Og en artikel fra Socialpædagogen.

Børnene fik et personligt undervisningshæfte, SE MIG som et led i forberedelserne til at lave selvportrættet - se det og få inspiration.

Og selvfølgelig er det top-tjekket, at det er professionelle kunstnere i superligaen, der underviser, men en VNT'er kunne sagtens bidrage her.

onsdag den 12. oktober 2011

Forurening i filt, mosaik, keramik og akvarel

"Det går ikke altid skide godt" - KUNSTEN.NU - interview med Andreas Schulenburg som er aktuel med udstillingen "Overgreb" på Galleri Specta - frem til 5.11.1011. Om forurening og menneskabt affald - bl.a. udført i filt, mosaik og akvarel.
Den er interessant for os i forhold til tematikken forurening og affald. I forhold til at huske på at æstetisk arbejde kan være en tematisering og refleksion over vigtige emner. Og ikke mindst i forhold til fordomsfri og inspirerende materialeanvendelse.
Her er en kunstner, der laver en tønde med atomaffald af filt, en familiepizza og kæmpeinsekter i keramik - se billederne her. Sig ikke at filt bare er et feminint husflidsmatriale.

Se også indlægget Maskulin filt, jo det findes

mandag den 10. oktober 2011

Hegnudsmykning - Billedtyveri fra håndarbejdes fremme (Undskyld) og Posemanden

Spottet i gården på Håndarbejdets fremme, som er tekstilformidlernes uddannelsessted. Det er folk, der kan noget med tekstil - også i høj grad eksperimentere. Stof- og garnudsmykningen, som jeg stjal mig til at tage billeder af i deres gård, er produkterne fra et didaktisk projekt. Så vidt jeg forstod havde tekstilformidler-studerende igangsat hegnsudsmykningen med studerende fra en anden kreativ uddannelse.

Summa sumarum: Teknisk inspiration til at udsmykke et kedeligt hegn - måske omkring en institution.

Find mere hegn-inspiration her fra Steet art-udstillingen på KØS - fra Posemanden alias Papfar (Se også billederne i bunden af indlægget her) - og i indlægget om metroselskabets projekt Byens hegn.









Og så lidt Posemand/Papfar, som vikler med plasticposer i Køge:



mandag den 3. oktober 2011

Land art - skulpturel stenstabling - Inspiration til strandudflugten

Her fra vores rapporter i Helsingørområdet - Signe (som underviser i IIS). Hun spottede disse super enkle figurer i sit nærområde.

Kunstneren hedder Nigama (og/eller Thomas B. Jensen), og sine værker kalder han "triolitter" - de er ikke limet sammen, udelukkende stablet.

Foto: Signe Grøndahl Hansen

Foto: Signe Grøndahl Hansen

Foto: Signe Grøndahl Hansen

Find mere inspiration til strandturen - og i det hele taget til at udfolde sig skabende i, med og på naturens præmisser: Indlæg om land art.