torsdag den 24. marts 2011

Tegnelinks

Tegnebordet - forum for tegnere. Med profiler, masser af tegninger, kommentarer, tips og tricks

Ramasjangs tegneklub på dr.dk

Find masser af tutorials på youtube - søg f.eks. på "how to draw" ... eller ... tutorial. Der er 100-vis af anvisninger på hvordan man tegner næser, øjne, munde ansigter, mangastil, grafitti osv.

tirsdag den 22. marts 2011

Sæt farve på verden - inspiration




Tag et kig på deres blog - den er fyldt med super inspirerende materiale om at sætte farve på verden. Vi taler af og til om Guerilla gardening i VNT - her har vi fat i Guerilla coloring med mere.

Men så skal man så også lige lægge mærke til at afsenderen - surprice! - er farvefabrikant.

Blev opmærksom på stedet gennem Legefakultetet.

Billedprogrammer og billedleg online for børn - NGA

Se her - et udvalg af mindre online billedlege-programmer fra børnesektionen på det amerikanske National gallery of Art :
  • Sea-Saws hvor man kan lave collage ud af billedstumper og fundne genstande og få det til at bevæge sig. (Jeg har problemer med at afvikle den på min maskine - det ser ellers sjovt ud)  
  • Collagemaskine og collagemaskine 2 - der er forskel på billedudvalget - principperne er de samme.
  • Photo Op - der "is a two-part interactive activity that introduces you to digital photography and digital photo editing. Use the virtual camera to create snapshots and explore lighting, focus, shutter speed, and compositional effects. After you've taken some photos, switch to the Photo Op editor and transform your pictures into something completely different.
  • Osv. osv. - gå selv ind og kig og tag et barn med...

torsdag den 17. marts 2011

Om børn, unge og kultur og kunst

En samling redigeret af børnekulturguruen Beth Juncker - det er folk som er blevet spurgt om at forholde sig til børn, unge og kunst. Men man må selv tænke med, det er nemlig ikke skåret ud i pap.

Se bare bl.a. dette bidrag som jeg er fræk nok til at citere i sin helhed - af sprogguruen Louis Jensen:
Det ligger her: http://www.kunstløftet.no/kunnskapsbasen/beth09/l_jensen.php

"Der kom en dreng og spurgte...

Louis Jensen (forfatter)
Der kom en dreng og spurgte, hvor jeg cyklede hen den anden dag. Han havde set mig i fuld fart ned ad bakken på min cykel. Skulle jeg fortælle ham sandheden eller finde på en eller anden historie? Vi så længe på hinanden, så sagde han: Fortæl bare sandheden, jeg ved jo godt, at verden er mærkelig.

Det ved du godt? Sagde jeg

Han nikkede.

Så fortsatte jeg: Jeg cyklede ud til åen og råbte til fiskene, at jeg beundrede dem, ikke alene fordi de svømmede godt, men også for deres skønhed: Deres blinkende skæl. Derefter cyklede jeg hen til fuglene, og meget stille, men med ord hviskede jeg, at jeg aldrig ville glemme, hvordan de svævede på luften og heller ikke glemme deres øjnes blanke buer. Til sidst råbte jeg hurra for hele verden, her under regnorm, biller og den mindste edderkop.

Jeg tænkte det nok, sagde drengen og gik helt tæt ind på mig og redte mit hår til siden og en lille fugl fløj op og ud af mit hår. Han så efter den. Og jeg så efter den. Og nu vidste vi begge to, at jeg havde fortalt sandheden."

Teksten kan altså læses på sin rigtige plads på http://www.kunstløftet.no/kunnskapsbasen/beth09/l_jensen.php

Kunstformidling til børn - og Børnenes kunstklub

Kunstmuseer der gør noget særligt ud af formidlingen til børn - Fra Børn & kultur portalen

Et samarbejde mellem 9 kunstmuseer - 72 aldersopdelte opgaver med udgangspunkt i et kunstværk - til at printe ud. Og - en forfatterløs - tekst om barnets tegneudvikling:
Børnenes kunstklub

Har børn og unge ret til kunst og kultur - høring - se også kulturforborn.dk

Flet - teknik

I går kom jeg forbi værkstedet, hvor to grupper arbejder med henholdvis skulptur og fletteknikker. Meget inspirerende. Vi vil have billeder af det! Og litteraturhenvisninger og links! Og ting.

Jeg skynder mig at dele, hvad jeg har liggende:

Et link til fletteknikker fra Hobby-life - fundet på tempa.dk - som jeg fandt gennem Pileforeningen.

Og så et par billeder fra en inspirerende udstilling på Johannes Larsen Museet for et par år siden:

De to øverste er lavet af Annette Holdensen og bygget op om juciekartonner - det er da genialt enkelt.



Og denne nederste, elegante tråd kurv med indbyggede kirsebær ved jeg desværre ikke hvem der har lavet.

Nogle bud på andre flettenavne man kunne lede videre ud fra er Marianne Mortensen, Jette Mellgren, Steen Madsen, Anne Folehave, Anne Honoré, Anne Mette Hjørnholm, Ane Lyngsgaard, Birgit Østergaard-Jensen, Dorte Tilma, Hanne Vistisen, Marie Skinbjerg, Annette Balle og Eva Seidenfaden...

xflet.dk, Pileflet til folk og fæ, Flet med siv. Fletterne er flinke til at linke til hinanden så er man først kommet i gang, så kan man komme langt. Og brug endelig også googles billedsøgning.

Kender du noget godt, så send en kommentar.





torsdag den 10. marts 2011

Re-design - genbrug af materialer


Butikken Sort slips Hvidt slips (Skindergade 24) og Victoria Ladefoged og firmaet RE:something viser eksempler på genanvendte produkter.

Dekorative skraldemænd lavet ud af emballagekasser, beklædning lavet ud af gamle viskestykker, figurer lavet ud af rød/hvidstibede trafikbrædder og herlige bemalede hus af resttræ.

De udstiller lige nu - dvs. frem til 27. marts 2011 i Øksnehallen.

Se en film om arbejdsprocessen på Re:something på Designprocessen.dk. Det kan godt inspirere til forløb i praksis.

Man kunne sagtens koble deres tænkning med et besøg på et Remida-center, som er Reggio Emilias opsamlingssteder for restmaterialer fra industrien - Center for kreativt genbrug.

Stik evt. også fordi denne blog hvor en håndarbejdslærer viser elevprodukter og henviser til opskrifter. At skabe er at leve

Hvis du vil søge videre i denne retning er her nogle anbefalesværdige søgeord: Recykling, upcycling, redesign, redo.

mandag den 7. marts 2011

Tegnesite for børn - Palles gavebod

Biblitekernes børnehjemmside - Palles gavebod, har lavet et minisite for tegning. De lægger ud med en indtrængende tale fra Anders Morgenthaler - tegning er, siger han, ligeså vigtigt som alt andet, så hold fast, hvis du kan lide det.

Besøg sitet Farver og striber.

Mon ikke det er opkaldt efter en favoritbørnetime fra da mor var ung: