fredag den 28. januar 2011

Papfar - byg i pap


Fra det stærkt anbefalelsesværdige podcastmagasin Third ear (tak til Rune for tippet) kommer denne lille portrætfilm om Papfar som er kunstner og papbyggeekspert. Her kan man lure nogle byggetricks af og høre hans underfundigheder. Elisabeth havde fundet den til PS09 papir-og-papbyggesession på 1. semester. En gruppe fik bygget en stor selvlysende papedderkop bare ved at lure teknikken i filmen af.

På collagen her blander Papfar symbolerne fra papemballage med tegning og billeder andetssteds fra.
Se flere af hans værker her hos V1gallery.


Papfar står også bag denne Nephew-video.

torsdag den 27. januar 2011

Fattige smykker - opfindsomt design af avispapir, en gren, en prop, en kaktus! med mere...

Jeg stødte lige på denne side med opfindsomt smykkedesign, hvor det i hverfald ikke er udgiften til ædelmetal, der skal holde en tilbage: Poor jewelry

Samtidsmykker kan være noget ganske andet end de kataloger med vielsesringe og lignende som de forskellige smykkebutikskæder sender ud. Smykkerne er ofte som kunst - der vil give beskueren en oplevelse og få os til at sanse og tænke. Det kunne godt inspirere til anderledes smykkeværksteder i prakis.

På siden Klimt02 kan man spotte samtidssmykkekunstnere:
Se f.eks. Edgar Mosa som kan trylle træstumper om til ret fine smykker. Man kan lure trick'ene af - han facetsliber f.eks. træstumper og varierer størrelserne på perlerne ligesom man ville gøre med ædle stene.

Se også et tidligere indlæg om genbrugssmykker. Og søg på folk som Mette Saabye og Helen Clara Hemsley - sidstnævnte blev jeg gjort opmærksom på af designeren Pernille Fisker - hvis luffer af genbrugt stramaj efter sigende længe har rumsteret i Susanna fra AV10's hovede - dog i overført forstand.