fredag den 26. november 2010

Snefnug - undersøg og klip dem selv

Skoven-i-skolen har et nyhedsbrev man kan få tilsendt på mail automatisk. Og her kan man få gode årstidsrelevante ideer. F.eks. fik nedenstående beskrivelse mig til stå fortabt for omverdenen på Valby station helt optaget af at se på de utroligheder, der dalede ned fra himlen. Jeg har jo set sne før - men ny fik jeg altså øje på krystallerne på ny.

"Et snefnug er en iskrystal. Den er dannet af underafkølet vand i de højere luftlag i atmosfæren. Ikke to krystaller er ens. Men de er alle sammen formet som stjerner med 6 arme.

Snefnug er som breve fra andre verdner. Hvert snekrystal er bygget op omkring et lille støvkorn. Det kan være en svampespore fra skoven, et sandkorn fra Sahara – eller et støvkorn fra en stjerne i universet. Omkring hvert støvkorn fortættes damp fra skyerne til dråber. Og da der ofte er koldt i de højere luftlag, så fryser dråben til en iskrystal – et snefnug. Når det er vinter, er det ofte koldt nok til at snefnugget kan falde helt ned på jorden uden at smelte. Og så kan du kigge på dem."

Man kan godt se dem med det blotte øje, men det er da sjovere at have en lup med sig i lommen. Læs hele teksten fra skoven-i-skolen her.

Og så kan man jo få en ubændig trang til at klippe snefnug selv. Så det må være tid til at lufte disse links igen til snefnugsressourcer på nettet.

Ægte snekrystaller
Snowdays
Vector snowflake
Make-a-flake
www.zefrank.com´s flakemaker

tirsdag den 16. november 2010

Mal og tegn på andet end papir - Ballondoodles

Andrea Armstrong hedder ophavskvinden til ballonparret her. Det vandt en ballondoodle-konkurrence på hjemmesiden http://www.doodlersanonymous.com/, som er et ret inspirerende krusedulleeldorado.

Se resten af ballonerne her: Balloon Doodle

tirsdag den 2. november 2010

Kunstlegepladser - Børn skal lege i kunsten

Børn skal lege i kunsten: "Det myldrer frem med kunstlegepladser i København. De skal udfordre storbyens børn og lokke deres forældre til at blive lidt længere, skriver Urban." Artikel fra dr.dk