onsdag den 22. september 2010

tirsdag den 21. september 2010

Maskulin filt - jo, det findes

Kan man med sin maskulinitet i behold sidde og være optaget af at filte i værkstedet? Det kan virke som om det volder nogen en del problemer i begyndelsen i hvertfald.

Man kan så henvise til Andreas Schulenburg, en kunstner, som har lavet nogle ret vilde - og store - ting i filt. F.eks. et containerskib, der sejler ud af en sky.

Filt og uld er jo dybest set bare et materiale som alle andre med nogle særlige egenskaber. Men man kommer ikke uden om at materialer også har medbetydninger og i nogle tilfælde nærmest er kønnede - alt efter om de ses oftest i et gammeldags håndarbejdslokale eller ditto sløjd.

Noget af det der er sjovt ved Schulensburgs ting er selvfølgelig netop, at de bruger et uventet materiale, der spiller op mod form og motiv. Som her hvor han har filtet et billede af en plasticpose. Se flere i denne artikel fra http://www.kopenhagen.dk/.

Værksted og natur - fugl, animation og kulørt karton - Ornitologisk musikvideo fra Dans & Lær


Men her er jo lige en video som passer til vores linjefag.

Dans og lær beskriver deres projekt således: "Dans & Lær vil gennem dansabel musik videregive evnen til at genkende fuglestemmer. Vi mennesker har det nemlig med at tage fuglene for givet. Hvis vi smuldrer et daggammelt brød, kommer de flyvende helt af sig selv. Hvis vi banker en hullet kasse op i et træ, flytter de straks ind. Og hvis vi bevæger os ud i en skov, giver de ganske uden opfordring en forrygende koncert. Alt for længe har fuglene måttet nøjes med sparsom menneskelig opmærksomhed. Nu skal vore bevingede venner have den anerkendelse, de fortjener!"

Lyt mere her: www.myspace.com/dansoglaer

fredag den 17. september 2010

Hvad rigtige mænd laver! Rister bogstaver...

Hvorfor sende en sms, hvis man kan snitte den i toastbrød og riste den. Det dufter i hvertfald af mere..

Se mere om mændene og deres håndlavede fonte (skrifttyper) her: http://www.handmadefont.com/

Linket er fundet gennem en lille sti af blogs om typografi/grafisk design. Jeg begyndte her http://inspirationlab.wordpress.com/ og kom hertil http://anamorphosis-kate.blogspot.com/. Meget anbefalelsesværdige steder! Følg selv deres links videre og se...

tirsdag den 14. september 2010

"Graffitigruppe taler ud" - og gadekunst.dk

Danmarks største graffitigruppe taler ud - iBYEN.dk
Artikel - eller nærmere interview - fra politiken om grafitti-gruppen MOA - monsters of art.

På hjemmesiden http://www.gadekunst.dk/ kan man følge med i hvad der sker i den mere lovlige ende af spektret - de siger selv: "Gadekunst.dk - Nyhedsportal for lovlig graffiti og gadekunst i Danmark. Det er sidens fornemmeste opgave til en hver tid at give et nuanceret billede af graffitien i Danmark, som en modpol til mediernes ensidige dækning."

Tegninger som stickers - streetart

Sådan kan man også bruge sine tegninger.

En lille pennetegning af et barnehovede, signeret og klippet ud som sticker. På Vesterport station.

Måske er det tegnerens lille søn (som bor hos en plejefamilie i Malmparken) eller tegneren selv som lille? Eller...

søndag den 12. september 2010

Kunst skal samle og forsone

Kunst skal samle og forsone: "Kunsten rykker ofte ud i det offentlige rum og her kan den samle og aktivere folk, mener en fremtidsforsker. Fælles kunstprojekter i det offentlige rum kan nemlig skabe dialog og større forståelse."

Kunstneren kommer til at ligne socialarbejderen. Og kunstnernes vinkel kunne godt være spændende inspiration for pædagogen. Artikel og tilhørende radiointerview på dr.dk. Se også: Relationel æstetik og Social kunst

tirsdag den 7. september 2010

Inspiration - TV bl.a. om hvordan en kunstner, TAL R, finder sine motiver

Michael Jeppesen besøger Tal R i udsendelsen Kunstrazzia. Han fortæller bl.a. hvordan han altid har udgangspunkt i noget andet end sig sig - f.eks. udklip og gamle billeder. Her kan man altså få inspiration til inspiration.

Bogkirurgi - kirurgisk collage - Brian Dettmer


Vi har nævnt ham før på bloggen, Brian Dettmer - men her er han med film på.
Prøv også at søge på 'altered book'.

Åhh bogstaver - håndtegnet typografi

Linzie Hunter tegner bogstaver med tusser. Og illustrerer etc. Men se hendes skitse- og adressebøger.

Fundet på http://ffffound.com/, hvor man altid kan gøre gode fund.

Haveaktivisme - Guerrila gardening

Ulovlig beplantning af andres jord - eller bare generøs opdyrkning af glemt og misligeholdt jord? Aktivisternes våben er skovle og frøbomber.

Se mere her: Artikel fra Berlingske, Guerrilla gardening - på Wikipedia http://www.guerrillagardening.org/.

Filmen viser nogle aktivister i gang - filmen er lavet af Adidas, hvilket slår igennem i aktivisternes tøj, hmm...

torsdag den 2. september 2010

CUT-UP - ord-collager (og dogmer og anti-dogmer)

Cut-up er en særlig digterisk teknik, hvor man - parallelt med i billedcollager - tager udgangspunkt i eksisterende tekst og hakker det op og sætter det sammen på nye måder. Læs om teknikkens historie her.

Dermed er det også en måde at overraske sig selv på - man får virkelig sat gang i fantasien og bliver kastet ud i helt nye betydninger.

Billedet her er fra en web-udstilling af digteren Jørgen Sonnes cut-up ordcollager - Se dem alle på afsnitP. Sammesteds er der et spændede indlæg om teknikken: Cut-up goes street - CutUp Collective.

Forleden arbejde et hold med collage og blev udsat for dogmeregler om at ord med planchekarakter og kulørt karton var forbudt. De, der blev først færdige, fik en ny opgave med omvendte dogmer - kun ord på kulørt karton - altså cut-up...